onsdag 26 september 2007

Jag vill ha Yoko




















Sprang på de här underbara skorna i cybervärlden. Jag vet att det kan vara krångligt att beställa från USA till Sverige, men nu är det ju så fyndigt att det finns en hemsida där man kan skapa sig en postadress dit varan skickas, innan de går vidare till Sverige. För mer info, surfa in på: http://www.myus.com/

Amerikanska Furlas lyxkollektion, som framförallt består av handväskor, skor, hattar, och läderassecoarer (perfekt för den svenska läderhösten) är förvånansvärt åtkomlig för oss dödliga då priserna inte stiger till skyarna. Passa på nu när dollarn är så svag. Det tänker åtminstone jag göra.

Kolla in den snygga klacken i ormskinnsläder… Yoko Y194 var namnet, $350, du finner dem här: http://www.furlausa.com/

Shanghai -ett kaos som man aldrig tröttnar på



Du vet den där otåliga typen, som inte kan vara på en plats för länge utan att känna sig rastlös och instängd? Det är jag. Sedan jag blev myndig har jag utnyttjat min frihet till max och rest över berg och dalar, flyttat runt och flackat hit och dit –allt för att stilla mina begär efter nya upplevelser. Jag har hunnit med 6 månader i London (som alla andra, typ), 3,5 år i Australian (mitt ljuva paradis), 1 år i Finland (mindre glamoröst –snälla fråga inte!) och för tillfället befinner jag mig i Shanghai. Här har jag bott sedan början av augusti 2006 och än så länge har jag inte känt av någon sorts tristess i denna pulserande stad.

Shanghai är allt som inte Sverige är. Gatorna är ett enda stort oorganiserat kaos. Men jag älskar det. Jag älskar att man kan köpa en Hello Kitty nyckelring från trappan ner till tunnelbanan, att man kan ta sig en pedikyr och en manikyr för 60 kronor i ett underjordiskt shoppingcenter, att jag kan byta plånbok en gång i månaden då de i stort sett säljs på gatan och att man aldrig behöver bli blöt när det regnar även om man inte har något paraply –på något magiskt vis dyker det nämligen alltid upp en paraplyförsäljare när de första dropparna nuddar marken och ger dig en möjlighet att välja mellan allt från 2-kronors-räddare-i-nöden, till stora, blaffiga ting med glammiga tryck eller stjärnmönster.

I Shanghai blir man sällan uttråkad. Det händer helt enkelt för mycket. Nya butiker, företag, restauranger, pubar, barer och kafé slår ständigt upp sina portar i denna stad. Under de senaste åren har Kinas potential vuxit med märkbar marginal och det märks –alla vill ha sin bit av kakan. Gärna ska det vara en bit av Shanghai.

I min blogg får du ta del av min högst oorganiserade Shanghaivardag. Jag kommer att rapportera om nya butiker (och tro mig, det är många), trender, nöje och allt annat som sker i staden som aldrig sover. Jag lovar också att tipsa dig om var du kan fynda originella plagg, inte bara i Kina utan också i andra delar av Asien. Självklart tänker jag också bjuda på inspiration från Shanghais gator och så blir det såklart en och annan rapport om mina bravader när jag försöker ta mig an trafiken på cykel, eller förklara en klänningsdesign för en skräddare på kinesiska. Det och mycket annat förstås…