torsdag 11 oktober 2007

Torsdagsbitar

Lite nöjes- och svallergodbitar från Shanghai:

Den 5:e november kommer Beyonce till Shanghai för sin enda Kinakonsert. Jag skulle gärna ha gått dit och skakat lite men plånboken stödjer inte riktigt detta förslag. Tidigare i år såg jag Xtina Aguilera i Shanghai och det var en ganska cool upplevelse. Den lilla tjejen med den stora rösten gjorde ingen besviken och utmanade till och med Kinas strikta censorer då hon sjöng ”Dirty” i ett land där det är förbjudet att framföra låtar som handlar om sex, våld eller droger. Diiiiirty girl!

Livet är en catwalk –åtminstone om du festar på Elite Bar i Shanghai. Där kan du både dansa, strutta och mingla längs med den 12 meter långa catwalken. När baren slog upp sina portar för cirka ett år sen lovade man att det skulle hållas modearrangemang var månad (vi väntar fortfarande på att detta ska bli en verklighet) samt att kunderna skulle bli serverade av Shanghais elitmodeller. Så vitt jag vet så är det dock en ganska vanlig bar –med en cool inredning och en lång catwalk.


Den kinesiska modellen Du Juan har minsann inte haft ett dåligt år. Den före detta fröken Kina (2003) kan skryta med att hon i år har hunnit med att varit omslagsflicka för kinesiska Vogue och Mary-Claire samt australiensiska Fashion Trend. Hon har också gått visningar för alla de stora namnen i år, inklusive Ralph Rucci, Dior, Dolce&Gabanna, Hermes, Louis Vuitton och nyligen utsågs hon till den största asiatiska supermodellen. (Phu! Andas djuuuupt!) Inte illa för en tjej som fyllde 20 för en månad sen.


Helgplanerna ser ut att gå i shopping- och nöjesgudens färger… (vilka nu de är?) Eftersom jag inte hann åka till skräddarmarknaden idag för att hämta upp mina kläder så det får bli på lördag. På lördag fyller också min gamla chef Dan Bignold, som är redaktör för SH Magazine –Shanghais ledande citymagasin, 30 år så då är det middag på Dong Bei Ren som gäller. Efter det blir det efterfest på Microair, en ’air’ bar som är belägen på den 34:e våningen i en av Shanghais högsta skyskrapor… Hmmm… Snacka om svindelpotential?!

Inga kommentarer: