onsdag 24 oktober 2007

Onsdagsont

Jag skulle ljuga om jag sa att det har varit en strålande vecka –för det har det inte. Jag har verkligen haft mer än lagom med otur sedan jag hoppade av morgontåget från Beijing i måndags… Förutom en fet förkylning så har jag också haft en våldsam tandvärk orsakad av en öm tand… Jag fattade inte riktigt hur allvarligt det var tills den ömmande tanden väckte mig klockan tre igårnatt och bara dunkade och gjorde såååå ont. Jag vågar inte berätta hur många smärtstillande jag har käkat under de senaste tre dagarna, men idag tog jag iaf itu med problemet och begav mig till tandläkaren.

Självklart, så är 'ett besök hos tandläkaren' i Shanghai inte i närheten av ett 'normalt svenskt tandläkarbesök'. Kliniken som jag blivit rekommenderad var nämligen belägen på ingen mindre plats än självaste Jin Mao Tower, Shanghais högsta och Asiens tredje högsta byggnad! (Och jag som trodde att jag skulle kunna vara oglamorös och gå till tandläkaren. Men nehej, inte det inte). Väl på plats i tandläkarstolen fick jag en tråkig nyhet. Min ömma tand är i själva verket en nerv i roten som är död. Inte konstigt att jag har mått illa av smärta. Det blev en himla massa borrande och sprutor, nålar och allt annat som jag verkligen är livrädd för. Till råga på allt skickade de hem mig med ett paket tabletter som de sa var smärtstillande, men som i själva verket visade sig vara antibiotika! Där satt jag och väntade på att effekten skulle slå in och smärtan skulle dunsta… i en hel timme! Outhärdigt är bara förnamnet. När jag slutligen googlade namnet på tabletterna och insåg att det var antibiotika fick jag verkligen anstränga mig för att inte stortjuta. Kan någonting NÅGONSIN bli rätt i det här landet? Vissa dagar känns det nämligen inte så.

Men vad är det nu de så klämkäckt och muntert säger: efter regn kommer solsken? Någon gång skall väl turen vända även för mig? Jag ska ju på glammigt lilaparty på lördag så helt fel är väl inte livet? Skulle dock behöva hitta något att ha på mig. Varken knästrumpor eller lila klänning har inhandlats på grund av tandsmärta som hindrar en att gå utanför dörren. Men nu borde jag väl vara bättre på G, åtminstone om jag käkar 2 ipren i förväg.

Nästa vecka ska definitivt bli bättre, det har jag redan bestämt mig för. Publicerar här en liten lista (läs: önsketänkarlista) på saker som jag ska passa på att få uträttat nästa vecka när jag slipper lida av tandsmärta och feber.

Nästa vecka ska jag:

• Gå på hot yoga (minst en gång)
• Dansa magdans
• Köpa mig allt jag behöver, inklusive knästrumpor, nya strumpbyxor, en härlig vinterbasker, några bastoppar (får aldrig nog), ett tjockt lackskärp, en svart polo, en senapsgul polo, skinnhandskar, en lila klänning och kanske också ännu en stickad väst… (somsagt, det är en önskelista??)
• Lära mig massor med nya kinesiska tecken
• Spana in butikerna på Maoming Nan Lu som jag ännu bara åkt förbi som hastigast i en taxi
• Äta hot pot (värmer så gott i kylan! Fast ok, idag var det 24 grader. Shanghai är ännu en bra bit från Beijings kyliga temperaturer... kanske hot pot kan vänta? Jag får köra på sushi istället)
• Gå till gymmet minst 2 ggr (yeah right)
• Inte ödsla tid på att skriva önsketänkarlistor…

1 kommentar:

Anonym sa...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If he will be possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll I thankful, bye friend).