söndag 2 december 2007

Kinesiska vackrast i världen

Ja där ser man. Ännu en ytlig tävling är avgjord och denna gången var det kinesiskan Zhang Zilin som kammade hem titeln som världens vackraste. Zhang, som blott är 23 år gammal, lär nu ha en hel del poser att göra då skönhetsmissar och lokala kändisar brukar älskas till max av den kinesiska pressen. Men visst är hon vacker, denna unga Beijingtjej? Och att svenskan Annie Oliv var bland de 5 vackraste damerna är väl också extra kul? Heja Sverige! Och grattis till Kina.

För övrigt, så kan jag få be om att tala om att det börjar svida lite plånboken här i Shanghai. Staden som alla där hemma tror är 'sååååå billig' har blivit riktigt dyr! Okej, det är fortfarande billigt att åka taxi, buss och metro i stan, men tro inte att du kan komma undan med västerländska vanor för en billig peng. Nej du. Här kostar det om det ska smaka. Jag blev inte ett dugg förvånad när jag nyligen läste att en levnadskostnadsundersökning genomförd av ECA International visat att Shanghai och Beijing nu är med på listan på de 300 dyraste städerna i världen; Beijing ligger 95:a och Shanghai är stad nummer 100. Att Beijing räknas som dyrare än Shanghai är en annan överraskning. Även mindre västerländska städer, som Chongqing, har blivit dyrare i Kina. Så där ser man.

Nog om dyra städer och kinesiska skönhetsmissar. Vi står inför en ny vecka och det är mycket kul på G! SH Magazine firar 4 miljoner upplagor (?) på torsdag, vad meningen med detta är vet jag inte, men jag klagar inte för det kommer att bli ett stort party på det nya Hyatt hotellet vid Bunden och gissa vem som ska dit och träffa gamla kollegor, dricka champagne och mingla?

Zhang Zilin igen.

Inga kommentarer: